Communicatie poemeleratie
Toertochten maken is leuk. Dat vind ik en met mij heel wat andere motorrijders. Zo komt het dan ook dat groepjes motorrijders in officieel en officieus verband heel wat ritjes maken.Met een sliert van meer dan acht motoren achterelkaar gaat dat toch niet altijd zo soepel, het zicht daalt, de snelheid daalt (vooral de gemiddelde snelheid) en na een uurtje begint het achterveld af te zakken of inhaal spelletjes te spelen. Inhalen voor de kruizing, waar nou net de andere afslag gepland was, ergernis, formatie naar de kloten, achterblijvers achter een roodlicht en zie de troep dan maar weer eens met de mobiletelefoons bij elkaar te trommelen. 
In groepjes van 2-5 rijders verloopt het overzichtelijker en met wat gebaren (en ook met de klep open schreeuwen bij 80 km/h) kunnen de meest rudimentaire wetenswaardigheden doorgegeven worden.....LINKS, ....RECHTS,..... RECHTDOOR, ......TANKEN, .....PISSEN. 
Om de emotionele vreugde nog beter met elkaar te kunnen delen, moeten de mogelijkheden wat uitgebreid worden. Hiervoor zijn dus setjes in de handel, vaak met een naam als MOVOX, MOTOVOX, of iets dergelijks. Aangezien ik nog twee 27 MC had liggen (en een kennis zelfs nog een set LPD's) en niet direct hfl 600,- wou investeren heb ik zelf iets inelkaar gesoldeerd.
Twee varianten,